Τετάρτη 17 Ιουνίου 2009

Κα, πακά, παέ.

Σήμερα το πρωί δολοφονήθηκε στα Πατήσια ο αστυνομικός Υπαρχιφύλακας Αντώνιος-Νεκτάριος Σάββας της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας, φρουρός προστατευόμενου μάρτυρα της δίκης του ΕΛΑ. Ήταν 41 ετών και πατέρας ενός ανήλικου κοριτσιού.

Στο σχόλιο του Γραφείου Τύπου του Κομμουνιστικού Κόμματος Ελλάδας, αναφέρονται τα εξής:
«Ο ελληνικός λαός πρέπει να προβληματιστεί για το ποιοι ωφελούνται από αυτές τις ενέργειες και ποιοι τις αξιοποιούν για να δικαιολογήσουν την εφαρμογή των προαποφασισμένων στην ΕΕ και σε άλλα ιμπεριαλιστικά κέντρα, τρομοκρατικών νόμων και την ισχυροποίηση των κατασταλτικών μηχανισμών, που στρέφονται κατά των λαϊκών δικαιωμάτων και του εργατικού και λαϊκού κινήματος.
Η λαϊκή επαγρύπνηση και η κλιμάκωση της πάλης κατά της αντιλαϊκής πολιτικής και των πολύμορφων μηχανισμών που την υπηρετούν είναι η καλύτερη απάντηση σε κάθε είδους και μορφή προβοκάτσιας και αντιλαϊκών σχεδιασμών.
Το ΚΚΕ εκφράζει τα συλλυπητήριά του στην οικογένεια του νεκρού αστυνομικού.»

Προφανώς το ΚΚΕ, κάνοντας σαφώς και ρητώς λόγο για προβοκάτσια, γνωρίζει τη συνωμοσία που κρύβεται πίσω από την δολοφονία του Σάββα δήθεν από τρομοκράτες και την εμπλοκή σε αυτήν της Ευρωπαϊκής Ένωσης και των άλλων ιμπεριαλιστικών κέντρων. Εξ ίσου προφανώς, την πληροφορία αυτή τα υπόλοιπα κόμματα είτε δεν τη γνωρίζουν είτε την αποκρύπτουν. Και ειδικά η Νέα Δημοκρατία, ως κυβέρνηση που διοικεί την αστυνομία και την ΕΥΠ, πάλι προφανώς, αποκρύπτει εσκεμμένα την αλήθεια προκειμένου, σε συνεργασία με τα υπόλοιπα αντιδραστικά κόμματα, να εξυπηρετήσει τους αντιλαϊκούς της σχεδιασμούς και να ισχυροποιήσει τους κατασταλτικούς μηχανισμούς που στρέφονται κατά του εργατικού κινήματος. Η κυβέρνηση, η όποια κυβέρνηση, με λίγα λόγια, είναι πίσω από τη δολοφονία.

Το ΚΚΕ εν προκειμένω και δη στο όνομα του εργατικού κινήματος, ουδόλως ασχολείται με το ότι ο Σάββας ήταν ένας χαμηλόβαθμος, μισθωτός εργαζόμενος, που σκοτώθηκε εν ώρα υπηρεσίας. Και, χωρίς να καταδικάσει ρητά το συμβάν, αρκείται στα συλλυπητήρια στην οικογένειά του, φράση που ηχεί αφόρητα πλαστικά και ειρωνικά στο τέλος της ανακοίνωσης, προερχόμενη από συντάκτες που ουδεμία θλίψη, είμαι σίγουρος, νιώθουν. Δεν ξέρω αν έχουν φτάσει σε τέτοιο σημείο αποκτήνωσης που μέσα τους έλεγαν «Ας πρόσεχε», σίγουρα πάντως νιώθουν την ανάγκη να αναφέρουν στο κείμενο 6 φορές τη λέξη «λαός» και τα παράγωγά της, για να υπενθυμίσουν ότι στο όνομα αυτού μιλούν, αυτόν θέλουν να εκπροσωπούν, αυτόν θέλουν να προστατεύσουν. Και θεωρώντας δεδομένο ότι το λαοπρόβλητο ΚΚΕ ουδεμία ανάγκη έχει να επιβεβαιώσει το λαϊκό του έρεισμα, θα απορρίψω την εξήγηση της εγγενούς πλέον, αυτοματοποιημένης και μηχανιστικής διάθεσης καπελώματος και θα θεωρήσω την επανάληψη αυτή ως απλή ένδειξη της ένδειας λόγου και της λεξιπενίας που τους κατατρύχει, ως γνήσια τέκνα του αστικού εκπαιδευτικού συστήματος, που καθοδηγεί τις πλατιές λαϊκές μάζες του μαθητικού κινήματος στους ευρωμονόδρομους της πλουτοκρατίας και των μονοπωλίων κι ό,τι άλλο κάτσει.

Τέλος, μια και περί του λαού ο λόγος, ας δούμε τι είπε κι ο «ΛΑΟΣ»:
«Την περίοδο της διακυβέρνησης της χώρας από τη ΝΔ έχουμε περισσότερες και συχνότερες δολοφονίες αστυνομικών από κάθε άλλη περίοδο. Η επιδεικνυόμενη ανοχή συνιστά συνέργεια και ηθική αυτουργία.»

Το ΚΚΕ και ο ΛΑΟΣ έχουν ελάχιστα κοινά στην πολιτική τους ιδεολογία. Στις πολιτικές τους, όμως, τοποθετήσεις και ειδικά ως προς το βάθος των πολιτικών τους αναλύσεων συχνά ταυτίζονται πλήρως, ολοκληρωτικώς και αρκούντως εξευτελιστικώς.


Δ

4 σχόλια:

  1. Η μόνη εμφανής διαφορά στις πολιτικές αναλύσεις ΚΚΕ και ΛΑΟΣ-ίσως- είναι πως ενώ ο ΛΑΟΣ αρκείται σε δυο γραμμές για να εκφράσει τη θέση του, το ΚΚΕ αναλίσκεται ή και επιβεβαιώνεται (ποτέ δεν είσαι σίγουρος με δαύτους) στον απόηχο της κομμουνιστικής του παραφιλολογίας...

    [Ένας από τους λόγους που ξαγρύπνησα χθες ήταν κι αυτή η απεχθής δολοφονία, αν και δεν επηρεάζεται καθόλου η κοινωνικοπολιτική σαθρότητα από το αν εγώ χάνω τον ύπνο μου.
    Μόνο το αντίστροφο μπορεί να συμβαίνε.]

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ευχαριστώ για το σχόλιο Μ+Λ, ελπίζω να μην το δει ο σύντροφος Γ... (Όπως και όλη την ανάρτηση, βέβαια...)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. χχχααα! καλά, ούτε κι οι φίλοι μου, απ' τα παλιά, δεν πρέπει να τα δούνε...μα δε φταίμε εμείς γι' αυτό.
    Τουλάχιστον εγώ τους έδωσα όσες ευκαιρίες δικαιούνταν! Μη σου πω πως τους χάρισα και τα καλύτερα μου χρόνια(!) σε κάποιες εποχές που ήταν ακόμη φερέλπιδες...
    Εσύ μάλλον δε θα' χες γεννηθεί την εποχή που λέω!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ...ακόμη γελάω...
    αυτό το "να μην το δει ο σύντροφος Γ" που γράφεις μου θύμησε το φόβο της διαγραφής που απειλούσε κάθε επιλογή, ακόμη και συντρόφου...
    Απίστευτο να σου διαλέγουν και το γκόμενο, άραγε ακόμη έτσι είναι? Αλλά και γιατί να μην είναι θα μου πεις, έχουν αλλάξει τίποτε ν' αλλάξουνε και τούτο?
    να' σαι καλά, καλό μου ρακάδικο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή