Παρασκευή 13 Μαρτίου 2009

MMORPG: "Megaloi Ellhnes"

Άκουγα προχθές από το διπλανό γραφείο:
"- Ο Μέγας Αλέξανδρος θα βγει.
- Ναι, βέβαια.
- Ε, μα συγκρίνεται τώρα;...
- Όχι, όχι, αυτός θα βγει.
- Όλοι οι υπόλοιποι είναι... Όχι ότι δεν είναι... Αλλά ο Μεγαλέξανδρος...
- Ε, βέβαια..."
Προφανώς μιλούσαν για την ψηφοφορία που διοργανώνει ο ΣΚΑΪ για το "μεγαλύτερο Έλληνα όλων των εποχών".
Η ψηφοφορία αυτή είναι τόσο αστεία, μια και απλώς φανερώνει τα χάλια της ημιμάθειας του μέσου σημερινού Έλληνα, που θα μπορούσε να τη δει κανείς και ως reality show. Αν υπήρχαν και ζωντανοί ανάμεσα στους top 10, αυτοί θα μπορούσαν και να διαλέγουν κάθε βδομάδα τον υποψήφιο για αποχώρηση, να κλαίνε on-camera, να θάβουν ο ένας τον άλλο, να κάνουν κλίκες...
Να βγαίνει ας πούμε ο Γκάλης και να λέει:
"Ψηφίζω για αποχώρηση το Ζαγοράκη, γιατί αυτή τη βδομάδα δεν τον νιώθω και τόσο κοντά μου".
Ή ο Λαζόπουλος:
"Ψηφίζω για αποχώρηση το Σημίτη, τον οποίο υπεραγαπώ και είναι απίστευτο παιδί, αλλά θέλω να τον βοηθήσω να αποκτήσει αυτογνωσία".
Αστείο;
Μπα... Αυτό που τελικά έκανε ο ΣΚΑΪ, που εξελίσσεται στον πρωτοπόρο του pop πατριωτισμού στα ελληνικά media, ήταν μακράν το αστειότερο : Τους έφτιαξε attributes!
Μάλιστα! Αποκτούν έτσι οι κορυφαίοι 10 της λίστας επιμέρους βαθμολογία ως προς την "ευφυία", την "κληρονομιά", την "ηγεσία", την "ανδρεία" και την "ευσπλαχνία".
Βλέπουμε δηλαδή το πουλέν των ψηφοφόρων, τον Αλέξανδρο το Μέγα (και τον Καραμπουζουκλή), να βαθμολογείται στην Ευσπλαχνία με 67 πόντους και τον ουραγό της λίστας Κ. Καραμανλή (τον κανονικό, που λέει και η Πανδώρα) με 50 πόντους.
Στην Ανδρεία, επίσης, αυτή η φλωράντζα ο Παπανικολάου πήρε ένα ντροπιαστικό 61 (σιγά τον ανδρείο), σε αντίθεση με τον Θ. Κολοκοτρώνη που βγήκε άντρας-καραάντρας με 94 πόντους (ανδρεία).
Λέω λοιπόν να προτείνω στο ΣΚΑΪ (μην τον γράφετε SKΥ γιατί ντρέπεται), να φτιάξει ένα ωραιότατο Massive Multiplayer Online Role Playing Game, στα πρότυπα του Warcraft! Θα μπαίνεις, θα διαλέγεις χαρακτήρα από τους top 100 Great Greeks, θα σφάζεσαι με τους υπόλοιπους και όλοι μαζί θα σφάζετε τους Ανθέλληνες (τα Orcs), θα αγοράζεις τσεκούρια, φίλτρα κ.λπ. Ή θα μπορείς και να φτιάχνεις το δικό σου Great Greek, συνδυάζοντας στοιχεία του Περικλή, της Μαρίας Κάλλας, του Ιωάννη Μεταξά, της Βουγιουκλάκη, του Μεγάλου Κωνστναντίνου (ναι, ήταν κι αυτός στη λίστα...).

Κρίμα να μην το ξέρω πιο νωρίς να ψηφίσω το Μίνωα.

Αυτά, ως πρώτο post στο ρακάδικο.
Εβίβα και καλή αρχή.


Δ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου